För 6 personer
Ingredienser
2 kkpr torkad frukt, päron och äpplen
2 liter mjölk
2 msk hvetemjöl
1 msk sirap
Beredning
Frukten sköljes i vatten och påsättes att koka mjuk i vatten. Mjölken uppkokas och den färdigkokta frukten nedröres. Soppan afredes med hvetemjölet utrört i litet mjölk. Den får sedan ett uppkok. Afsmakas med sirap. Serveras varm.
Recept från: Madam Karlson, Bärby, Enköpingsnäs, Uppland
Upptecknat: 1901 av Estrid Frigell (Uppsala, 29403:17)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer