För 5 personer
Ingredienser
1 lit krusbär
3 lit vatten
2 kkp socker
2 msk potatismjöl
Beredning
Krusbären rensas och sköljes. De påsättas i kallt vatten, och när de kokt en stund tillsättes sockret. Soppan får koka tills bären är mjuka; sedan afredes den med potatismjölet utrördt i lite kallt vatten, och soppan får koka upp.
Recept från: Lagad hos fiskaren Anders Nilsson, Landön Vaneberga by, Trolle Ljungby, Skåne
Upptecknat: 1904 av Anna Billing (Uppsala, 29403:14)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer