För 10 personer
Ingredienser
1 lit vatten
5 kkp socker
1 lit krusbär
1 kkp potatismjöl
Beredning
Vattnet och sockret kokas tillsammans och då det kokat upp iläggas de rensade krusbären som få koka mjuka. Potatismjölet utrördt i litet vatten iröres och soppan får därefter ett uppkok.
Recept från: Hustru Kerstin Jönsson, Lunnahöja by, Mellby, Skåne
Upptecknat: 1902 av Hulda Sommarin (Uppsala, 29403:14)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer