Ingredienser
1 liter färska krusbär
1 ½ liter vatten
1 bit kanel
4 msk potatismjöl
3 msk socker
2 msk sirap
Beredning
Krusbären rensas och sköljes, sättes därpå med vattnet och kanelen att koka tills de blifva mjuka. Krämen afredes med potatismjölet utrört i litet vatten, och den får sedan ett godt uppkok, hvarefter krämen afsmakas och uppslås att kallna.
Denna rätten användes till helgdagsmat om sommaren, och ätes tillsammans med mjölk som middags- och kvällsmat.
Recept från: Lagad hos arbetaren Olof Sahlberg, Grebbestad, Tanum, Bohuslän
Upptecknat: 1897 av Hulda Larsson (Uppsala, 29403:2)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer