För 7 personer
Ingredienser
1 lit färska krusbär
1 kkp potatismjöl
Salt
2 ½ liter vatten
¾ kkp sirap
Beredning
Krusbären snoppas, rensas och sköljes väl. Vattnet får koka upp och krusbären ilägges. Då bären blifvit kokta afredes krämen, mjölet löses upp i litet vatten och nedröres, får ett uppkok. Krämen afsmakas med salt och sirap. Serveras med mjölk.
Recept från: Arbetare KE Pettersson, Fridhem, Westerås, Västmanland
Upptecknat: 1904 av Judith Fernblad (Uppsala, 29403:22)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer