För 6 personer
Ingredienser
2 l körsbär
1 l vatten
4 msk sirap
3 msk potatismjöl
Beredning
Körsbären urkärnas och kokas i vattnet tills de är mjuka. Sirapen tillsättes och krämen redes med potatismjölet upplöst i litet vatten. Krämen hälles upp och får kallna. Serveras med mjölk.
Recept från: Lagad hos S Eriksson, Ökentorp, Årdala, Södermanland
Upptecknat: 1915 av Margareta Hydbom (Uppsala, 29403:16)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer