Fruktsoppa från Vänge

För 6 personer

Ingredienser
2 ½ lit vatten
1 handfull risgryn
1 handfull russin
Dito torkade äpplen
12 sviskon
1 msk potatismjöl
1 bit kanel

Beredning
Vattnet fick först koka upp, hvarefter frukten (utom sviskonen) iladesjämte risgrynen och kanelen. Anrättningen fick koka en sund, då sviskonen ilades, och då alltsammans var färdigkokt afreddes soppan med potatismjölet utrört i litet vatten. Blef soppan för tjock spädes den med litet varmt vatten.

Recept från: Madam Brunnberg, Elfeby Vänge, Uppland
Upptecknat: 1901 av Lisa Biberg (Uppsala, 29403:17)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300
    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.