För 6 personer
Ingredienser
2 ½ lit vatten
1 handfull risgryn
1 handfull russin
Dito torkade äpplen
12 sviskon
1 msk potatismjöl
1 bit kanel
Beredning
Vattnet fick först koka upp, hvarefter frukten (utom sviskonen) iladesjämte risgrynen och kanelen. Anrättningen fick koka en sund, då sviskonen ilades, och då alltsammans var färdigkokt afreddes soppan med potatismjölet utrört i litet vatten. Blef soppan för tjock spädes den med litet varmt vatten.
Recept från: Madam Brunnberg, Elfeby Vänge, Uppland
Upptecknat: 1901 av Lisa Biberg (Uppsala, 29403:17)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer