För 6 personer
Ingredienser
½ lit färska blåbär
1 lit vatten
2 ½ msk potatismjöl
Beredning
Blåbären, vatnet och sockret få koka tills bären synas mosiga, då tillsättes det i litet vatten utrörda potatismjölet. Krämen får ett hastigt uppkok och slås sedan upp att kallna.
Recept från: Hustru Maria Josefsson, Tössö, Dalsland.
Upptecknat: 1905 av Aina Freudenthal (Uppsala, 29403:4)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer