Blåbärskräm från Stora Tuna

Beredning
1 l blåbär sättas på i 2 l kallt vatten. När detta kokat 15 min iläggas 2 tsk salt och 1 kkp socker. 2 msk potatismjöl utröres i en kkp kallt vatten. Detta ivispad blåbären och allt får ett uppkok, hvarefter krämen slås upp att kallna. Ätes med mjölk, om sommaren, till middag eller kvällsmat.

Recept från: Stora Tuna, Dalarna
Upptecknat:
1897 av Kerstin Wickbom

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300
    Uppdaterad 23 maj 2018

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.