Beredning
1 l blåbär sättas på i 2 l kallt vatten. När detta kokat 15 min iläggas 2 tsk salt och 1 kkp socker. 2 msk potatismjöl utröres i en kkp kallt vatten. Detta ivispad blåbären och allt får ett uppkok, hvarefter krämen slås upp att kallna. Ätes med mjölk, om sommaren, till middag eller kvällsmat.
Recept från: Stora Tuna, Dalarna
Upptecknat: 1897 av Kerstin Wickbom
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer