Ingredienser
1 liter blåbär
1 liter vatten
Sirap efter smak
½ skålpund rågmjöl (samsiktat)
Beredning
Blåbären kokas med en del af vattnet en stund sedan ihälles sirapen. Af rågmjölet och det öfriga vattnet göres en afredning som nedvispas i de kokande bären och alltsammans får koka en god stund. Ätes kallt med mjölk.
Recept från: Anna Eriksson, Fredriksdal, Vagnhärad, Södermanland
Upptecknat: 1908 av Anna Zimmerman (Uppsala, 29403:16)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer