För 7 personer
Ingredienser
1 kkp risgryn
1 ½ kkp äpple
3 msk sirap
Vatten
Beredning
Skölj grynen och påsätt dem i vatten, då detta kokar upp ilägges den torkade frukten, får sedan koka tills grynen äro fullt kokta. Sirap tillsättes. Serveras med mjölk.
Recept från: Lagat hos lantbrukaren O Gustafson, Ralltorp, Forshem, Västergötland
Upptecknat: 1898 av Emma Bohman (Uppsala, 29403:20)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer