Ingredienser
4 l skummjölk
1½ kg ärt- och hvetemjöl
1 msk salt
Flottyr till gräddningen
Beredningen
Först tager man litet af mjölken och ivispar mjölet till en tjock matta. Sedan påspädes den öfriga mjölken. Salt tillsättes. Häraf gräddas nu tunna pannkakor, hvilka bör ätas så varma som möjligt.
Recept från: Landtbrukare Åkerström, Stensvik, Ljusterö, Uppland
Upptecknat: 1897 av Gerda Creutz (Uppsala, 29403:17)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer