För 6 personer
Ingredienser
4 kkp bönor
1 l mjölk
3 msk mjöl
Salt
Socker
Beredning
Bönorna, som tagits på efterhösten och saltats ned, ursaltas först. De kokas så i vatten tills de äro mjuka. Mjölken kokas upp och de mjuka bönorna iläggas samt avredes med mjölet och får koka 10 min. Till sist avsmakades stuvningen.
Recept från: Lantbrukarhustru E Pettersson, Heljarp, Tofta, Skåne
Upptecknat: 1912 av Betty Nordström (Uppsala, 29403:14)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer