Ingredienser
½ lit ärter
1 knippe morötter
Persilja
Socker
Salt
Smör
Vetemjöl
Vatten
Beredning
Ärterna spritades, morötterna skrapades och skuros i skivor, samt sköljdes jämte ärterna i kallt vatten och sattes på att koka i hett vatten. Då ärter och morötter voro färdigkokta kryddades de med salt, socker, den hackade persiljan och smör. Sedan avreddes stuvningen med litet vetemjöl utrört i vatten, fick ett uppkok samt avsmakades.
Recept från: Lägenhetsägaredottern Synneve Eriksson, Marieberg, Bondkyrka, Uppland
Upptecknat: 1911 av Lisa Hellsten (Uppsala, 29403:17)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer