Ingredienser
½ lit ärter
1-2 msk smör
Hvitpeppar
Salt
Vatten
Beredning
Ärterna lägges i blöt helst aftonen förut. Påsättes i kallt vatten att koka tills de blir mjuka. Då tillsättes litet hvitpeppar och salt, jämte smöret. Om så behöfves redes ärterna med lite mjöl och vatten.
Recept från: Amanda Holmgren, Flugeby, Vetlanda, Småland
Upptecknat: 1905 av Sigrid Fredriksson (Uppsala, 29403:15)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer