För 6 personer
Ingredienser
11/3 liter ärter
3 liter vatten
1 hg fläsk
1 tsk salt
Beredning
Ärterna rensas och sköljas samt påsättas jämte fläsket, som skall ge ärterna smak, i kallt vatten. När de kokat upp, få de sakta koka, tills de blir färdiga. Under tiden röres om en och annan gång. Varmt vatten påspädes om så behöfves. När ärterna äro färdiga, afsmakas de med salt och serveras.
Recept från: Jordbrukaren Johan Johansson, Rosendal, Norberg, Västmanland
Upptecknat: 1898 av Hulda Pettersson (Uppsala, 29403:21b)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer