För 6 personer
Ingredienser
1 lit färska, gröna ärter
1 lit vatten
1 ägg
1 liten kkp grädde
1 msk hvetemjöl
Litet salt efter smak
Beredning
Då vattnet kokar ilägges ärterna, hvilka sedan få koka tills de känns mjuka, då de afredas med en redning af ägget, mjölet och gräddem, hvarefter det kalla smöret – samt om så fordras – litet salt – tillsättes.
Serveras till kokt fläsk. Söndagsrätt (middag).
Recept från: Tillagad i Bergsgården, Gökhem, Västergötland
Upptecknat: 1900 av Anna Sylvén (Uppsala, 29403:20)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer