För 5 personer
Ingredienser
1 lit torkade gröna ärter
2 lit vatten
1 msk salt
1 tsk socker
2 msk hvetemjöl
½ kkp vatten
2 hg fläsk
Beredning
Man sätter på ärterna i kallt vatten, jämt så mycket att det står öfver dem, och späder på mera efter behof. De få koka, tills de bli mjuka, omkring 1½ timme. Då smakas de af med salt och socker och afredas med hvetemjöl utrördt i litet vatten. Det stekta fläsket serveras till.
Recept från: Lagad av jordbrukarhustrun Skeri Karin Andersson, Lisselbyn, Mora, Dalarna
Upptecknat: Av Mejt Skeri 1902 (Uppsala, 29403:3b)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer