Ingredienser
Ärter
Vatten
Mjölk
Salt
Hvetemjöl
Beredning
Färska spritärter kokas i kallt vatten, tills de äro mjuka, då de påspädas med kall mjölk, sedan får de koka upp och afredas med litet hvetemjöl uppvispat i mjölk. Afsmakas med salt.
Recept från: Arrendatorshustru Emma Lundin, Dalby, Uppland
Upptecknat: 1905 av Beda Löfberg (Uppsala, 29403:17)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer