För 4 personer
Ingredienser
1½ lit färska ärter
1 kkp morötter (skurna i småbitar)
2 lit vatten
2 lit mjölk
Persilja
2½ msk hvetemjöl
2 msk socker
Beredning
Ärterna och morötterna kokas i vattnet, tills de äro mjuka, då man häller i mjölken, hvaraf man sparar litet till redningen. Persiljan tillsättes. När alltsammans kokat upp vispar man i en redning af mjölk och mjöl. Vällingen smakas af med sockret.
Recept från: Lagadt hos trädgårdsmästare Lundholm, Forsby gård, Skultuna, Västmanland
Upptecknat: 1904 av Anna Schenström (Uppsala, 29403:21b)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer