Ingredienser
3 kkp bruna bönor
2 l vatten
2 msk ättika
3 msk sirap
2 tsk salt
1 liten bit kanel
3 hg fläsk
Beredning
Bönorna vattenläggas kvällen förut i vatten tillsatt med litet salt. De sättas på i kallt vatten och få koka mjuka. De skola helst inte spädas. De avsmakas med ättika, sirap, salt och kanel. Fläsket stekes.
Recept från: Lantbrukarhustru E Pettersson, Heljarp, Tofta, Skåne
Upptecknat: 1912 av Betty Nordström (Uppsala, 29403:14)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer