För 6 personer
Ingredienser
1 lit bruna bönor
2 lit vatten
4 msk ättika
Sirap
Salt
4 hg salt fläsk
Redning:
1 kkp hvetemjöl
2 kkp vatten
Beredning
Bönorna läggas i blöt i kallt vatten några timmar förut, hällas på i kallt vatten att koka och spädas om så behöfvas med kallt vatten. Då bönorna kännas mjuka, tillsättes redningen som omröres väl tills att bönorna kommma i kokning. Afsmakas med sirap, salt och ättika samt serveras med stekt fläsk.
Recept från: Gundla Svensson, arrendator vid Svinsäter, Kimstad, Östergötland
Upptecknat: 1905 av Ebba Larsson (Uppsala, 29403:24)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer