Ingredienser
Bondbönor
Vatten
Salt
Hvetemjöl
Skummjölk
Persilja
Beredning
Bönorna spritas. De nedläggas i kokande vatten och få koka tills de äro mjuka, hvarefter de saltas. Hvetemjölet utröres i mjölken och tillsättes, hvarefter soppan får ett nytt uppkok. Persiljan hackas och tillsättes. Soppan afsmakas med salt.
Recept från: Bondhustru Margareta Eriksson, Ytterby, Häfverö, Uppland
Upptecknat: 1905 av Anna Bergström (Uppsala, 29403:17)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer