För 4 personer
Ingredienser
1 lit bondbönor
2½ lit vatten
1 kkp risgryn
1 bit potatis
1 lit mjölk
1 msk hvetemjöl
Salt efter smak
Beredning
Bönorna förvällas först i litet vatten ungefär 10 minuter, hvarefter nytt vatten påhällas, samt risgrynen iläggas. Då grynen blivit halfkokta, ilägges de råskurna potatisarna – skurna i bitar. Då allt kännes färdigkokt, tillsättes mjölken, samt afredes vällingen med hvetemjölet och smaksättes med litet salt. Hvardagsmiddagsrätt.
Recept från: Tillagad i Öfverkyrke by, Gökhem, Västergötland af skomakarehustru Katarina Petersson
Upptecknat: 1900 av Anna Sylvén (Uppsala, 29403:20)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer