För 6 personer
Ingredienser
2 lit bondbönor
3 lit vatten
2 msk hvetemjöl
½ lit mjölk
Litet salt
Beredning
Bönorna få koka i vatten till de kännas mjuka, då vattnet frånhälles och 8 lit nytt (kokande) vatten påhälles. Då det ånyo uppkokar afredes det med hvetemjölet, upplöst i mjölken, samt smaksättes med salt. Hvardagsmiddagsrätt.
Recept från: Arrendatorshustru Augusta Gustafson, Hulegården, Gökhem, Västergötland
Upptecknat: 1900 av Anna Sylvén (Uppsala, 29403:20)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer