Ingredienser
½ lit färska bondbönor
1 lit potatis
Vatten
Salt
Beredning
Bönorna rensas, sköljas och påsättas i kokande, saltat vatten. Potatisen skalas och lägges i då bönorna kokat en stund. Då allt är kokt, mosas det sönder med en gaffel. Ätes tillsammans med kött, fläsk mm.
Recept från: Klara Karlsson, Lyckeby, Angelstad, Småland
Upptecknat: 1911 av Elsa Didoff (Uppsala, 29403:15)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer