För 4 personer
Ingredienser
1 liter ärter
3 liter vatten
Ung ½ kg fläsk
Vatten
Beredning
Det salta fläsket skrapas, tvättas och sättes på i kallt vatten. Ärterna sköljas och sättas på i kallt vatten. Då de kokat upp och skalen afskummats, ilägges fläskbiten med tillhörande spad. Soppan får sedan koka tills ärterna mosat sig och fläsket är mjukt i svålen. Då skäres fläsket i tjocka bitar och ätes med bröd till ärterna.
Recept från: Fabriksarbetarehustru Elsa Johnsson, Hudiksvall, Hälsingland
Upptecknat: 1904 av Lydia Ahlstedt (Uppsala, 29403:8)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer