Ingredienser
½ stop ärter
2 kannor vatten
Ett stycke salt fläsk
En bit ingefära
Beredning
Vatten, ärter och fläsk samt ingefäran hälles i en kastrull och får koka tills ärterna äro mjuka och fläsket kokt. Då afredes soppan med litet hvetemjöl utrördt i vatten. Serveras med fläsket till.
Recept från: Dalby, Värmland
Upptecknat: 1897 av Anna Otterborg (Uppsala, 29403:18b)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer