Matkultbloggen

En blogg om traditionell matkultur och gamla recept

  • Midsommarbuffé med lax, sill och potatis

    Som vanligt tog man det som fanns till hands


    Maten är viktig i våra högtider, och det gäller även midsommar. Åsa Holmgren tittar närmare på midsommarmaten genom tiderna och ser både likheter och skillnader mellan dagens midsommarmat och vad som dukades fram för 100 år sedan. Dessutom bjuder hon på några recept från våra arkiv som passar utmärkt bra på en midsommarbuffé. Läs mer


Tidigare inlägg

Om bloggen

Här bloggar vi om måltider, matlagning, råvaror, matvanor och annat som hör traditionell matkultur till. Dessutom testlagar vi gamla recept från institutets arkiv och delar med oss av såväl framgångar och kanonrecept som motgångar och tveksamma resultat.

Inläggen skrivs av institutets egna medarbetare och externa skribenter. Vill du bidra med ett inlägg? Kontakta oss!

INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.