Matkultbloggen

En blogg om traditionell matkultur och gamla recept

  • Plockade nässlor på skärbräda av trä.

    Tid för nässelsoppa


    I självhushållningens tid kunde det här vara en svår tid på året med tomma matförråd. Vårens knoppar och gröna blad blev ett välkommet tillskott på bordet, till exempel lagades nässelsoppa. Nu är rätt tid att skörda nässlorna, tipsar Åsa Holmgren och bjuder på ett enkelt recept. Läs mer


Tidigare inlägg

Om bloggen

Här bloggar vi om måltider, matlagning, råvaror, matvanor och annat som hör traditionell matkultur till. Dessutom testlagar vi gamla recept från institutets arkiv och delar med oss av såväl framgångar och kanonrecept som motgångar och tveksamma resultat.

Inläggen skrivs av institutets egna medarbetare och externa skribenter. Vill du bidra med ett inlägg? Kontakta oss!

INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.